Česta pitanja

Koji printer odabrati za kućnu upotrebu?

Ako se prvenstveno radi o ispisu manjeg broja stranica te ispisu fotografija odaberite inkjet, tj tintni printer. U suprotnom, odaberite laserski printer koji je namijenjen ispisu većeg broja stranica, bilo crno bijelo, bilo u boji

Da li je kod prijenosnog računala odnosno laptopa potrebno vaditi bateriju ili ne?

Ne. Današnje baterije su smart-LiIon i povrh toga prijenosnici imaju ugrađenu zaštitu od prepunjenja. Za svaki slučaj se potrudite što češće koristiti prijenosnik na baterije.

Trebamo li kupiti dodatno hlađenje i stalak za prijenosno računalo?

Kupnja stalka za dodatno hlađenje preporučujemo ako koristite prijenosno računalo na podlogama koje onemogućavaju dotok zraka poput deke, kreveta, tepiha i sl. Ako ne koristite prijenosno računalo na takvim sličnin podlogama, a ako se prijenosnik grije više od uobičajenog ili gasi, tada ga treba očistiti od prašine.

Može li printer raditi samo s jednim spremnikom tinte ukoliko se radi o uređaju s više spremnika tinte?

NE! Time možete oštetiti ispisnu glavu, a samim time i čitav printer. Srećom, većina printera ima ugrađenu zaštitu za to. U tom slučaju većinu novih printera neće nastaviti s ispisom dok ne zamijenite potrošeni spremnik tinte.

Vodeno hlađenje u stolnim računalima, da ili ne?

Ukoliko imate mogućnost izdvojiti oko 1000 Kn za kvalitetan sustav... zašto ne. U velikoj većini slučajeva ono nije potrebno i nepotrebno komplicira sastavljanje i održavanje računala. Neophodno je uglavnom u slučaju overclockiranja procesora. Imajte u vidu da vodeno hlađenje ne znači i posve nečujno računalo!

Postavite nam pitanje